Onlinespel

Vill du spela bingo hemma? Den största faktorn bakom bingons framgång på nätet ligger egentligen inte så mycket i själva spelet utan det som finns runt omkring och tillgängligheten. Vad är det då som finns runt omkring fenomenet bingo online? Jo först och främst är det chatten som finns till varje enskild spelomgång. Där kan man prata med de andra som spelar samtidigt och dessutom chattvärden som är anställd av bingosajten. Vissa sajter har ibland hyrt in någon kändis som chattvärd, detta brukar vara väldigt populärt. Har man några frågor är det bara att fråga där. Vidare så kan man ofta spela spel i chatten medan man väntar på den ordinarie dragningen. Det är något som kallas för chattspel, småspel som även de baseras på dragningen med går fortare och en betydligt förenklade. Det kan handla om att vara först med att få ihop till sitt födelsenummer i dragningen eller något annat liknande. Den som håller i tävlingarna i chatten är alltid chattmoderatorn och det är hen som bestämmer vem som vinner etc. Men det är även så att det ofta går att spela andra minispel för att fördriva tiden mellan dragningarna. Det kan till exempel vara snabba casinospel som slots i olika former eller expressbingo.

Bingosajten ett socialt medium

Idag går utvecklingen av bingosajterna allt mer mot att bli communitys med integrerad bingo. Det vill säga att utöver bingospelen kan man; ha en egen presentationssida med bilder, gästbok med mera. Fotoalbum där man delar bilder med andra, receptalbum med mera. Alltså blir bingosajten ett socialt medium där man inte bara spelar bingo utan även gör det mesta andra som man gillar med Internet. Även det faktum att man kan ha en vänlista på sitt bingokonto bidrar till detta.

Det har gjort att många verkligen utövar sin hobby online. De spelar tillsammans med sina vänner, de gratulerar varandra till vinster och har det väldigt trevligt i största allmänhet. Olika dragningar brukar vara vid olika tidpunkter, på vissa sajter så har man fokuserat mycket på de dragningar som ligger mellan 17.00 – 18.00 på kvällarna. Vid denna tidpunkt så kan det vara riktigt fullt i chattrummen på bingosajterna.

Autobingo

Vad är det då som gör det möjligt att spela annat samtidigt som man spelar bingo? Det är en knapp som heter Automarkering eller Autodaub på engelska. Klickar man på den eller kryssar i det alternativet på sitt spel så kommer spelet att hålla koll på dragningen och ens brickor åt sig. Alltså kommer man inte att behöva ha koll på om sina nummer dras eller inte eftersom att spelet gör det åt en. Då kan man ägna sig åt andra saker samtidigt som man spelar. Något som gjort att fler lockats att spela då man slipper den ”lite tråkiga” delen av bingospelandet.

Jackpott

Något som är betydligt vanligare på nätet än i verklighetens bingo är jackpott. Det är också ett sätt för bingosajterna att locka nya medlemmar. De erbjuder jackpott på vissa dragningar. Oftast så finansieras jackpotten av att en liten del av sin insats, när man köper en bingobricka, går till en jackpott. Denna jackpott kan sedan ligga väntande i flera dagar innan någon lycklig vinnare tar hem storkovan. Jackpotten på Bingo brukar inte vara riktigt lika stor som en jackpott på en spelautomat, men vid ett flertal tillfällen så har jackpottar på över 100 000 kronor delats ut, en av de största var på över 600 000 kronor. De flesta stora spelbolagen på nätet erbjuder bingo redan idag. Tänk på att hitta en bingosajt med de egenskaper som just man vill ha. Kanske är det inte bara själva bingon som är viktig. Det viktigaste är att man trivs och att man har trevligt när en spelar. Spela ansvarsfullt!