Onlinespel

Vill du spela bingo hemma? Den största faktorn bakom bingons framgång online ligger alltså egentligen inte så mycket i själva spelet utan det som finns runt omkring och tillgängligheten. Vad är det då som finns runt omkring när du spelar bingo online? Jo först och främst är det chatten som finns till varje enskild spelomgång. Där kan man prata med de andra som spelar samtidigt och dessutom chattvärden som är anställd av bingosajten. Har man några frågor är det bara att fråga där. Vidare så kan man ofta spela spel i chatten medan man väntar på den ordinarie dragningen. Det är något som kallas för chattspel, små spel som även dem baseras på dragningen med går fortare och en betydligt förenklade. Det kan handla om att vara först med att få ihop till sitt födelsenummer i dragningen eller något annat liknande. Den som håller i tävlingarna i chatten är alltid chattmoderatorn och det är hen som bestämmer vem som vinner etc. Men det är även så att det ofta går att spela andra minispel för att fördriva tiden mellan dragningarna. Det kan till exempel vara snabba kasinospel som slots i olika former eller expressbingo.

 

Bingosajten ett socialt medium

Idag går utvecklingen av bingosajterna allt mer mot att bli communitys med integrerad bingo. Det vill säga att utöver bingospelen kan man; ha en egen presentationssida med bilder, gästbok med mera. Fotoalbum där man delar bilder med andra, receptalbum med mera. Alltså blir bingosajten ett socialt medium där du inte bara spelar bingo utan även gör det mesta andra som du gillar med Internet. Även det faktum att man kan ha en vänlista på sitt bingokonto bidrar till detta.

Vad är det då som gör det möjligt att spela annat samtidigt som man spelar bingo? Det är en knapp som heter Automarkering eller Autodaub på engelska. Klickar man på den eller kryssar i det alternativet på sitt spel så kommer spelet att hålla koll på dragningen och dina brickor åt dig. Alltså kommer du inte att behöva ha koll på om dina nummer dras eller inte eftersom att spelet gör det åt dig. Då kan du ägna dig åt andra saker samtidigt som du spelar. Något som gjort att fler lockats att spela då man slipper den ”lite tråkiga” delen av bingospelandet.